Meyvesi boya maddesi olarak kullanılan cehri bitkisi, 19. yüzyılda Anadolu’da yaygın olarak yetiştirilmekteydi. Bitkinin yetişmesi açısından doğal şartların çok uygun olduğu Kayseri yöresi ise o dönemde Anadolu’da cehrinin en iyi kalitede ve en çok üretildiği yöre idi. Üretilen cehrinin bir bölümünün satışı ülke içinde yapılırken büyük kısmı, başta İngiltere olmak üzere tekstil endüstrisinin gelişmiş olduğu çeşitli Avrupa ülkelerine uzun yıllar ihraç edilmiştir. 19. yüzyılda üretilip ticareti yapılan cehri, Kayseri halkı için büyük bir gelir kaynağı idi ve bu yönüyle de yöre ekonomisi açısından önemliydi.
Reşadiye Panagia Ortodoks Rum Kilisesi
Tarihçi Levidis’e göre 19.yy. 1840 yılında inşa edilmiş olan Panagia Kilisesi, Kayseri'nin Talas ilçesi Reşadiye(Stefana) mahallesi sınırları içerisinde bulunuyor.Talas’a hâkim, yüksek bir tepede yer almaktadır. Yoldan algılanması mümkün olmayan yapı, ana caddeden bir merdivenle ayrılan yüksek kotta bir bahçenin içinde, bakımsız ve harap haldedir.
Zincidere Kapadokya Merkez Yetimhanesi (Orfanotrofion Arrenon)
Aşağıda görmüş olduğunuz yapı Kayseri Talas/Zincidere bölgesinde bulunan Kapadokya Merkez Yetimhanesi (Orfanotrofion Arrenon).Aynı zamanda bir okul.O dönemde yetimhane ve öksüz yurtları yatılı bir okul olarak insanlara eğitimler vermiş.